Reiese clar din aceste versete că animalele au fost la început erbivore şi că omul era vegetarian. Acest lucru s-a schimbat însă după Potop (vezi 9:1-7).

Au fost cele şase zile ale creaţiei efectiv zile de 24 de ore, sau au fost ere geologice? Sau au fost ele zile de „viziune dramatică" în timpul cărora relatarea creaţiei i-a fost revelată lui Moise? Nici o dovada ştiinţifică n-a putut să infirme faptul că au fost literalmente zile solare. Expresia „seară şi dimineaţă" indica zile de 24 de ore. În oricare altă parte din Vechiul Testament aceste cuvinte înseamnă zile normale. Adam a trăit pe parcursul zilei a şaptea şi a murit în al 930-lea an al vieţii sale, deci a şaptea zi nu putea fi o eră geologică. Ori de câte ori se foloseşte cuvântul „zi" asociat cu un număr în Vechiul Testament (de ex. „prima zi" etc.) ea înseamnă o zi în sens literal. Când Dumnezeu a poruncit poporului Israel să se odihnească în ziua Sabatului, S-a bazat pe faptul că El însuşi S-a odihnit în a şaptea zi, după şase zile de muncă (Exod 20:8-11). Interpretarea consecventă cere aici acelaşi înţeles al cuvântului „zi".

Totuşi, există o dificultate în faptul că ziua solară, aşa cum o ştim cu toţii, se pare că nu începuse decât din a patra zi (versetele 14-19).

Din punct de vedere biblic, crearea cerurilor şi a pământului este ne-datată. Tot aşa şi crearea omului. În orice caz, se dau genealogiile şi, chiar admiţând unele goluri în cadrul acestora, omul nu ar li putut exista pe pământ de milioane de ani, cum susţin evoluţioniştii.

Înţelegem din Ioan 1:1,14;Coloseni 1:16 şi Evrei 1:2 că Domnul Isus a fost Agentul activ în creaţie. Pentru minunile inepuizabile ale creaţiei Sale, El este vrednic de închinare veşnică.